MKE işçilerine sözleşme müjdesi

MKE işçilerine sözleşme müjdesi

AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Başkanı Mustafa Kaplan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’yi ziyaret ettiler.

A+ A-

AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Başkanı Mustafa Kaplan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’yi ziyaret ettiler. 



“HİÇBİR İŞÇİMİZ ASLA VE ASLA MAĞDURİYET YAŞAMAYACAK”

 AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Başkanı Mustafa Kaplan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’yi ziyaret ettiler. Ziyarette MKE A.Ş çalışanları için yapılacak olan zamlar görüşüldü.

ZAMLAR OCAK AYINDA DA DEVAM EDECEK

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK)’nin bakanlığa bağlı bir anonim şirket olmasının ardından işçilerin merakla beklediği zam konuları masaya yatırıldı. Ziyarette, MKE A.Ş’de çalışan taşeron ve sözleşmeli işçilerin maaşları, sözleşme sürelerinin kaç yıl arayla uzatılması konuları görüşülerek karara bağlandı. Taşeron işçilere görüşmede yüzde 40 zam yapılması kararı alındı.

A.Ş OLMASINDA İLK İMZA CAN’A AİT

MKE kurumunun anonim şirket olması konusunda ilk imzası bulunan Milletvekili Can, “Biz ne dediysek o. MKE'yi ayağa kaldıracağız dedik ve MKE üretiyor, teknoloji transfer ediyor. Milli savunmamızın önemli ihtiyaçlarını karşılıyor. MKE dünya markası olmaya devam ediyor. Bu anlamda MKE çalışanlarımızı da ekonomik olarak rahatlatıyoruz.  MKE'de çalışan taşeronlarla ilgili gerekli görüşmeleri en iyi şekilde yerine getirdik.

MEVCUT ÇALIŞANLAR İÇİN ARTIŞ OLACAK

“Güvenlik çalışanları, temizlik çalışanları, yemekhane çalışanları, şoför olarak çalışanlar ve diğer alanlarda hizmet satın alma suretiyle ne kadar çalışan varsa hepsinin ücretlerine asgari ücret üzerinden en az %20 olmak üzere %60'a varıncaya kadar iyileştirmeler yaptık. Bu anlamda bize destek veren Savunma Bakanımız Hulusi Akar Paşa'ya, Bakan Yardımcımız ve Yönetim Kurulu Başkanımız Muhsin Dere'ye, gece gündüz demeden çalışan Genel Müdürümüz Yasin Akdere'ye teşekkür ediyoruz. Biz takip ettik, onlarda takibimizi karşıladılar, Allah razı olsun. Mevcut çalışan işçilerimizle ilgili yeni yılda da MKE ücretlerinde ekstra artışlar yapılacaktır” dedi.

BİRLİKTE VERDİĞİMİZ MÜCADELENİN SONU
Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı kaplan, “Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar ve Bakan Yardımcımız MKE yönetim kurulu başkanımız Muhsin Dere ile, Vekilimiz Belediye Başkanımız ile birlikte verdiğimiz mücadele sonucunda MKE’de görev yapan taşeron işçilerimiz’e yüzde 40’a varan zamlar ardından Ocak ayından itibaren artı zamlar devam edecek. Sözleşmeleri 3 yıl arayla uzatılmaya devam edecektir. 2023’e Cumhur ittifakı ile güçlü şekilde devam ediyoruz. İşçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 


Bu haber toplam 923 defa okunmuştur